Ne të ndihmuar bota në rritje që nga viti 1983

Denitrimit përdorur teknologji ozonit denitrimit

Trajtimi denitrifikimit është kryer duke përdorur teknologjinë oksidativ denitrifikimit e molekulave aktive (ozonit) për të arritur objektivin e standardeve NOx emisioneve. Në të njëjtën kohë, janë analizuar faktorët që ndikojnë e përqendrimit të oksigjenit, ftohje temperatura e ujit dhe ndryshimit të ngarkesës kazan. Rezultatet treguan se kur presioni adsorption dhe presioni desorption e gjeneratorit oksigjenit VPSA ishin 40-48 kPa dhe -45-55 kPa, përqendrimi i oksigjenit arritur vlerën optimale të mbi 92%. Ftohje temperatura e ujit nuk duhet të tejkalojë 32 ° C. Në të njëjtën kohë, është propozuar se emisionit NOx është gjithmonë në përputhje me kontrollin sasior të stol për të përmbushur ndryshimet e ngarkesës kazan.

Me shpalljen e "Planit të Veprimit për Parandalimin dhe Kontrollin e Ndotjes Atmosferike" dhe reduktimin e mëtejshëm të çlirimit të ndotësve gazin e oxhakut nga kaldaja qymyr, kontrolli i oksidit të azotit NOx është përmirësuar më tej. SCR aktualisht është një lloj i teknologjisë denitrifikimit me efikasitet më efektive heqjen. Megjithatë, kur duke ndjekur qëllimin e emisionit të ulët NOx, kjo teknologji do të shkaktojë gabim të tepërt amoniakut për shkak të përzierjes së saj e natyrshme dhe fushën e rrjedhës së pabarabartë. Në të njëjtën kohë, si rritjen e ngarkimit katalizator, shkalla e konvertimit të SO2 të rritet SO3, dhe tymi final Rritja e përqendrimit të NH3 dhe SO3 në gaz do të përkeqësojnë më tej zhurma e Preheater ajrit. Teknologjia oksidativ denitrifikimit në bazë të molekulave aktive temperaturë të ulët është shumë e mirë për të shmangur problemet e mësipërme. Ndryshme nga SCRs, molekulat aktivë (si O 3) janë proceset për trajtimin sinergjike së gazit gripit nepermjet oksidimit të ndotësve siç NO dhe metaleve te renda. Ky proces nuk ka të bëjë me llojin e bojler, objekt i trajtimit është bishti gazit e bojler, oksidimi i JO dhe metaleve të rënda në gazin e oxhakut të lartë me kosto të NOx dhe metalike oksideve, dhe pastaj koordinimi i ndotësve si NOx, SO2, dhe metaleve te renda. Hiq.

Në këtë letër, aktive teknologji oksidativ denitrimit është përdorur për të studiuar kontrollin NOx emisionit në gazin e oxhakut qymyr, dhe janë analizuar faktorët që ndikojnë në efikasitetin denitrimit tilla si përqendrimit të oksigjenit, ftohjes temperaturën e ujit dhe ndryshimit të ngarkesës kazan.

1, për të përmirësuar programin

Bojler origjinal i një termocentral është 2 grupe të 35t / h dhe 1 grup furre zinxhir 50t / h. Sistemi original Instalimi lagësht përdor një grup të metodës gipsi gëlqeror për SO2 largim. molekulare teknologji aktive oksidativ denitrimit është aplikuar në gripit bisht pas turmë gripit të gazit. Prandaj, vetëm prurja e gazit dhe azotit përmbajtjen gripit oksid i gripit bisht duhet të merren parasysh, i cili është i pavarur nga mënyra e djegies së kazan. Përdorimi i pajisjeve origjinale desulfurization, vetëm origjinale gripit desulfurization gazit kullë gji gripit ishte e modifikuar dhe një reaktor aktiv molekulare ishte instaluar. Pjesa tjetër e transformimeve janë pajisje të reja, siç është paraqitur në figurën 1. sistemin oksigjen, sistemi aktiv molekulare, sistemit të ftohjes me ujë dhe elektrike dhe instrument të kontrolluar sistemet ndihmëse. Sistemi oksigjen përdor një adsorbentit të veçanta oksigjen dhe nitrogjen në ajër nga përthithjes dhe desorbimit për të prodhuar një përqendrim më të lartë të oksigjenit. Pas pressurization, deoiling, dhe largimin e pluhurit, oksigjeni hyn gjenerator aktiv molekulare, dhe në fund molekula aktiv (O 3) është prodhuar përmes shkarkimit të pjesshme në dhomën e shkarkimit. Shkarkimi i energjisë elektrike të tensionit të lartë të oksigjenit në dhomën e shkarkimit gjeneron një sasi të madhe të ngrohjes, në mënyrë që uji ftohje e jashtme është e nevojshme për të ngrohur-trajtojnë dhomë shkarkimit për të rritur përqendrimin e molekulës aktiv (O3).

 


Ora Post: Aug-10-2015

WhatsApp Online Chat!