Ние им помагаме на светот расте од 1983 година

Denitration користење на озон denitration технологија

третман на денитрификација беше изведена со оксидативна денитрификација технологија на активни молекули (озон) за да се постигне целта на стандардите за емисии на NOx. Во исто време, беа анализирани фактори на влијание на концентрацијата на кислород, температура на вода за ладење и промена котел товар. Резултатите покажале дека кога притисокот адсорпција и десорпција притисок генератор кислород VPSA беа 40-48 kPa и -45-55 kPa, концентрација на кислород се постигне оптимална вредност од над 92%. За ладење температурата на водата не треба да надминува 32 ° C. Во исто време, се посочува дека емисиите на NOx е секогаш во согласност со квантитативна контрола на клупата за да се исполнат промени котел товар.

Со објавувањето на "Акцискиот план за превенција и контрола на загадувањето на атмосферата" и понатамошно намалување на емисиите на загадувачки материи грип гас од јаглен котли, контрола на азотни оксиди NOx е дополнително подобрен. SCR во моментов е еден вид на денитрификација технологија со најефикасен отстранување ефикасност. Меѓутоа, кога се извршуваат на целта на пониски емисии на NOx, оваа технологија ќе предизвика прекумерна амонијак лизга поради нејзините својствени мешање и поле нерамна проток. Во исто време, како што се зголемува вчитување катализатор, на девизен курс на SO2, SO3 да се зголемува, а конечниот чад зголемување на концентрацијата на NH3 и SO3 во гас, уште повеќе ќе ја влоши притискане на воздухот preheater. оксидативен денитрификација технологија врз основа на ниска температура активни молекули е многу добро да се избегнат овие проблеми. Различни од SCRs, активни молекули (како што се O3) се процеси за синергетски третман на отпадниот гас преку оксидација на загадувачи, како што NO и тешки метали. Овој процес нема никаква врска со типот на котелот, објектот на третман е на опашката на гас на котелот, оксидација на НЕ и тешки метали во излезните гасови на високата цена на NOx и метални оксиди, а потоа и координација на загадувачи како што се NOx, SO2, и тешки метали. Отстрани.

Во овој труд, активни оксидативен denitration технологија беше искористена за да учат за контрола на емисии на NOx во јаглен излезните гасови, и беа анализирани фактори кои влијаат на ефикасноста denitration како концентрација на кислород, ладење температурата на водата и промена котел товар.

1, за подобрување на програмата

Оригиналниот котел на електраната е 2 комплети на 35t / h и 1 сет на 50t / h печка синџир. оригиналниот влажни систем desulfurization користи сет на метод варовник гипс за отстранување на SO2. активен технологија молекуларната оксидативен denitration се применува на грип опашката по сливот на излезните гасови. Затоа, само стапка на проток на гас и содржината на азот оксид грип на грип опашката треба да се смета, кое е независно од режимот на согорување на котелот. Користење на оригиналните desulfurization опрема, само оригиналниот излезните гасови desulfurization влезот кула грип беше изменета и беше инсталиран активен молекуларна реактор. Остатокот од трансформации се нови уреди како што е прикажано на слика 1. кислород систем, активни молекуларна систем, систем за ладење вода и електрична и инструмент контрола на помошни системи. Системот на кислород користи за адсорпција да се одделат на кислород и азот во воздух од страна адсорпција и десорпција за да се произведе повисока концентрација на кислород. По создавање притисок, deoiling, и отстранување на прашина, кислород влегува во активните молекуларна генератор, и конечно на активната молекула (O3) е генерирана преку делумно ослободување во комората за празнење. Испуштање на висок напон на електрична енергија на кислород во комората за празнење генерира голема количина на топлина, па потребно е надворешно вода за ладење за да се загрее-лекување на комората празнење да се зголеми концентрацијата на активната молекула (O3).

 


Време на мислењето: Aug-10-2015

WhatsApp Онлајн Chat!